Ätbart pyssel – Punchpraliner.

De här hemmagjorda Punchpralinerna verkar riktigt goda.

20140216-071731.jpg

Ingredienser

250 gram kaksmulor, t ex vaniljdrömmar
0.5 dl florsocker
0.5 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
0.5 dl punsch (kan uteslutas)
25 gram margarin

Garnering:
200 gram rosa och/eller grön marsipan
200 gram mörk blockchoklad

Instruktioner

1. Blanda kaksmulor med florsocker, vaniljsocker och kakao i en matberedare och kör tills alla kakor är krossade.

2. Tillsätt punschen lite i taget, och därpå margarinet.

3. Rulla degen till små bollar. Lägg upp på en tallrik och förvara i kylen över natten.

4. Kavla ut marsipanen. ”Mjöla” bänk och kavel med florsocker så att det inte fastnar.

5. Skär ut ringar stora som en äggkopp och klä varje boll.

6. Smält blockchokladen i vattenbad. Doppa skarvarna på bollarna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.

7. Ringla över choklad genom att doppa en sked i choklad och ”vispa” över bollarna så att det blir chokladstreck.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s